Nieuw in 2017 ! Socioprofessionele begeleiding voor ex-gedetineerden

Casablanco heeft kort geleden zijn BSD-project gestart en kan vanaf nu een op de werkmarkt bijzonder kwetsbaar publiek begeleiden. 

Het project wordt door Actiris ondersteund en gefinancierd en beoogt de begeleiding van 45 ex-gedetineerden per jaar, voor een tweejaarlijks traject.

Sedums hebben geen geheimen meer voor het door Mustafa begeleid arbeidersteam...

Na een intensieve voormiddag van theoretische opleiding rond de verschillende groendaken hebben onze arbeiders de principes direct in de praktijk kunnen beoefenen. 

Zo hebben ze op een van onze werven in Anderlecht zelf een groendak aangelegd. Desondanks de hitte werd de installatie in één dag afgerond. Een mooie uitvoering voor alle deelnemers die allemaal nieuwelingen op dat vlak waren. 

In samenwerking met HUVAK, CSV, STIC, Actiris en de mission locale van Anderlecht.

Casablanco blijft investeren in opleiding en innovatie, door de organisatie van deze tweevuldige opleiding : hergebruik van oud plankenvloer en akoestische isolatie. In samenwerking met HUVAK en de BRC Bouw

DSC00178

Op een pedagogische werk in Anderlecht hebben onze arbeiders  

  • geleerd om een plankenvloer te demonteren voor een later hergebruik
  • een innoverende techniek van akoestische isolatie geplaatst, die door het Brabantse Keep Silence bedrijf ontwikkeld werd
  • een nieuw plankenvloer geplaatst

De door de WTCB gerealiseerd opmetingen tonen uitstekende akoestische resultaten aan, en daardoor ook de voortgang van onze teams naar een beheersing van dit vak. 

Casablanco

François Malherbelaan 42
1070 Anderlecht
Tel 02 527 57 75 – Fax 02 527 49 43 - info@casablanco.be
fotos : Jérôme Hubert